Itt a tavasz, a megújulás időszaka, újíts be te is! A trambulin önfeledt, gyermeki örömöt hozhat a kardió edzéseidbe. Sokoldalúan használható, izgalmas “játékszer”, amely – azért elárulom – könnyednek tűnő, de kegyetlen zsírégető edzések eszköze lehet. Igen, a trambulin intervallum edzések őrült mód felpörgetik az anyagcserét és falják a kalóriát, hiszen a pihenőszakaszokban sem állunk meg teljesen, hanem lötyögünk, lazán helyben futunk. Az egészben az a gyönyörű, hogy az eszement tempó dacára teljes biztonságban vannak az ízületeink. Köszönhetően a trambulin rugalmasságának, az azon végzett gyakorlatok – legyen az a legintenzívebb ugrálás – nem bántják az ízületeket. És amit még észrevettem: minden trambulinon végzett gyakorlat jól megdolgoztatja a popsit. Igazi csodaszer! Hidd el, nem fogod megbánni, ha beszerzel egyet. Ha van gyermeked, ő lesz a leghálásabb. :)

Trambulin intervall gyakorlatsor:

 • 6 teljes kör (18 perc)
 • 20 mp-es intenzív szakaszok
 • 10 mp-es pihenők (laza helyben futás/lötyögés a trambulinon)
 1. Váltott térdemeléssel szökkenés, kar – bicepsz
 2. Szökkenés egyik lábról a másikra, kar párosan húz
 3. Ugrás felhúzott térdekkel, kar párosan tol
 4. Váltva oldalra tol a láb szökkenéssel, kar ellentétesen mozog
 5. Egy lábon szökkenés – másik láb húz, majd nyújtva emel, kar oldalra mozog
 6. ua. másik lábon.

22 megjegyzés to “Trambulin intervall edzés”

 • Jázmin szerint:

  sziiia. azt szeretném megkérdezni, hogy csak budapesten lehet veled együtt edzeni.? mert én siklósi vagyok és nagyon szeretnék legalább egyszer élőben edzeni veled.:))

  • Péntek Enikő szerint:

   Jázmin, rendszeresen csak Budapesten tartok… de tavasz végén – nyár elején tervezek “zóna turnét” és akkor megyek néhány vidéki városba is. Ha Siklósra nem is, de Pécsre igen és az már annyira nincs messze… :)

 • after80 szerint:

  Amikor lát az ember egy trambulint valamelyik sportboltba akkor egy jó kis játéknak tartja amit a gyerekének megvehet. E videó bizonyítja, hogy akár komoly sporteszköz is lehet bárki számára!

 • Erika szerint:

  Szia Enikő!

  Fergetegesen jó volt a tegnapi élő edzésed. Most voltam először, de nagyon élveztem, köszönöm.

  Üdv. Erika

 • Annamari szerint:

  Szia Enikő!

  Szuper ez a trambulinos videó! Jól kifáradtam!!! :)
  Remélem lesz folytatás!!!!!

 • Évii szerint:

  Szia,

  Örömmel olvasom a különböző gyakorlatok leírásait.
  Mára eljutottam oda, hogy vettem egy trambulint és neki állok a gyakorlatoknak.
  Enikő, a trambulinos videó alatt milyen zene van?
  Nagyon tetszik és annyira jó ehhez a gyakorlathoz.

  Üdvözlettel
  Évii

 • Mónika szerint:

  Kedves Enikő!
  Többször sérült már a térdem, és így nem nagyon bírja pl. a Rapid cardio gyakorlatait sajnos, de ahogy elnéztem ezt a trambulinos videót olyan érzésem volt, hogy ez kíméletesebb lehet a térdizület számára. Szerinted is így van? Mert akkor biztos, hogy veszek egy trambulint. Köszönettel!

  • Péntek Enikő szerint:

   Így van Mónika, nagyon kíméletes az ízületekhez és mégis nagyon intenzív edzést tesz lehetővé. Jönnek még videók, nem fogod megunni! :)

 • Hanna szerint:

  Nagyon jó, hogy megcsináltad ezt a trambulinos edzést! Nagyon tetszik nekem!

  Hanna (5 éves)

 • Dóri szerint:

  Szia Enikő! Nagyon szupi ez a gyakorlatsor, a csuklómra csatoltam a lábsúlyom, hogy bevonjam a játékba a karomat is :) meg tudnád mondani hogy körülbelül hány kalóriát égetek el 6 körrel? (megelégszem a súlyzó nélküli adattal is)
  Üdv: Dóri

  • Péntek Enikő szerint:

   Dóri, ez nagyon függ attól, hogy milyen intenzitással végzed a gyakorlatokat. Általánosságban elmondható, hogy 20 percnyi intenzív kardió intervallum edzés felér 1 óra kocogással, azaz nagyjából 4-500 kcal mínuszt jelent. De ha lazán csinálod a gyakorlatokat, ha nem adod bele a maximumot, akkor lehet a fele is.

 • Pocok szerint:

  amég nem lesz meg a trambulinom lehet anélkül is csinálni vagy úgy semmi értelme?

  • Péntek Enikő szerint:

   Pocok lehet, igen, de a páros lábas felugrás megterhelő lenne az ízületeknek a trambulin nélkül, ehelyett csinálj mondjuk négyütemű fekvőket.

 • ZittyZutty szerint:

  Szia!
  Te mekkora trambulint használsz a videóban?
  Elgondolkodtam, hogy húsvétra nem lenne rossz ötlet egy ilyen :) Viszont neten soksok méretben láttam,nem tudom melyik lenne az optimális.
  Köszönöm előre is a választ! :)

 • Aniko szerint:

  Látszik, hogy nagyon élvezted :) )) És megint ott a leírás, köszi! Már csak egy trambulin kellene, kipróbálnám :)

 • Csilla szerint:

  Érdekesen hangzik! Ilyennel még nem nagyon találkoztam. Néhány éve vettünk is a gyerekeknek egy 140 cm-es trambulint; felnőtt fitneszeszközként hirdették, úgyhogy ki fogom próbálni ezt a gyakorlatsort. Ahogy látom, jó egyensúlyfejlesztő is lehet. Köszi! :) Ui.: Szerintem is nagyon jó újítás a videó alatti rövid szöveges leírás!

 • Tücsi szerint:

  Szia Enikő!

  Nagyon tetszik ez a videó! Bár itthon ugyan nincsen trambulinunk, de mivel a párom testnevelőtanár, és így “szabad bejárással” rendelkezünk a tornaterembe, elég sok eszközhöz hozzájutok – köztük trambulinhoz is, sőt van egy gumiasztal is! -, úgyhogy ezt mindenképpen kipróbálom!
  Nem ehhez kapcsolódik: régebben láttam a videók között egy kettlebellel végzett gyakorlatsort tartalmazót, most azonban nem találom. Föllelhető ez esetleg valahol máshol? A hónapban veszünk kettlebellt, és az a videó kiváló “útmutató” lenne…

  • Péntek Enikő szerint:

   Tücsi levettem, mert egy RKC oktató szerint az egyik gyakorlatot nem helyesen végeztem rajta. Nem akarok sérülést okozni senkinek, úgyhogy veszek néhány kettlebell órát, mielőtt újra próbálkozok Kettlebell videóval. Ez egy speciális mozgásforma, az az igazi, ha te is eljársz és megtanulod az alap technikákat, utána már lehet otthon is egyedül.

 • Andi szerint:

  Szia!

  Ismét nagyon szuper programot állítottál össze!

  És a zene!!!!Mi/ki ez?? Írd meg légyszi!!

  Fantasztikus vagy! Köszönjük!!

  • Zsuzsi szerint:

   Sziasztok!

   Akit érdekelt a zene: Juan Serrano feat. Miguel Lara – Bocaccio

   Üdv, Zsuzsi

Küldj Üzenetet

(Az ismétlődések elkerülése végett, kérlek fusd át a "GY.I.K" menüpontot)

Spam Protection by WP-SpamFree

Legutóbbi hozzászólások